Siegmund lastafel kopen?

AllesVoorLassen.nl is dé specialist op het gebied van Siegmund lastafels.
Bij het lassen heb je verschillende benodigdheden nodig. Een lastafel is hierbij eigenlijk onmisbaar, want hoe belangrijk is het om je constructie zo goed en nauwkeurig mogelijk te kunnen positioneren? Op deze pagina vind je alle informatie en producten die je nodig hebt over lastafels, ook wel opspantafels genoemd.

Siegmund lastafel kopen?

AllesVoorLassen.nl is dé specialist op het gebied van Siegmund lastafels.

Op zoek naar lastafels? Wij bieden een compleet assortiment voor de professioneel lasser en de semi prof. Bekijk ons complete assortiment lastafels.

Siegmund 16mm systeem

✔ Licht constructie- of hechtwerk ✔ Boringen 16mm ✔ Rasterlijnen als meetinstrument

%
Onze keuze
Lastafel 16mm Professional 750
✓ Configureerbaar met verschillende soorten tafelpoten
✓ Gemaakt van hoogwaardig S355J2+N staal en plasmagenitreerd
✓ Extreem hoge hardheid, krasbestendig, slagvast en een lange levensduur
van 2.029,00
1.830,00
%
16mm workstation - werkbank
✓ Flexibel systeem
✓ Perfecte allrounder
✓ Met vier opbergladen
van 1.443,00
1.330,00
%
16mm mobiele heftafel 1200x800mm
✓ In hoogte verstelbare heftafel
✓ Met 16mm boorgatenh
✓ Maximale laadcapaciteit van 500kg
van 2.500,00
2.430,00

Wat is een lastafel?

Een las tafel is een grote robuuste tafel die dient als werkbank bij constructie- of hechtwerk. Een lastafel met blad wordt ook weleens opspantafel genoemd, omdat je deze niet per definitie altijd gebruikt bij het lassen. Zo wordt deze ook gebruikt om te frezen, assembleren, meten en hechten. Tegenwoordig zijn lastafels geen simpele ‘kale’ tafels meer, maar modulaire systemen die een zeer groot scala aan mogelijkheden bieden als het gaat om opspannen van werkstukken. De kale lastafel van nu is een las- en opspantafel, die gekenmerkt wordt door een hoge mate van precisie en duurzaamheid. Deze modulaire lastafelsystemen zijn zeer gebruiksvriendelijk en efficiënt in combinatie met bijbehorende accessoires om constructies of werkstukken zo goed mogelijk op te kunnen spannen. Hierdoor ontstaat er veelzijdigheid in mogelijkheden bij het werken met lastafels en kunnen deze in iedere situatie ingezet worden: of het nu gaat om een zeer groot, complex werkstuk of een kleinschaliger project met een hoge graad van reproduceerbaarheid.

Toepassingsgebieden van een lastafel

Of de werkplaats nu groot of klein is, het nu een kleine ambacht of bekend industrieel bedrijf betreft of het gaat om prototypebouw of massaproductie of dat er gebruik wordt gemaakt van robotisering ja of nee; de las- en opspantafel komt in elke industrie voor! Las- en opspantafels worden in veel verschillende toepassingsgebieden gebruikt, voor zowel grote projecten als kleinere projecten. Denk hierbij aan: 
Plaatbewerking - Trein- of wagonbouw - Achtbanenbouw - Scheepsbouw - Hekwerken of railingbouw - Bruggenbouw - Energietechniek - Bouw van (bedrijfs-)auto’s - Machine- en installatiebouw - Motorfietstechniek - Leidingbouw - Automatiserings- en transporttechniek - Verwarmingstechniek - Interieurbouw
Heb je een vraag? Neem dan contact op met ons via Whatsapp of mail naar Info@AllesVoorLassen.nl

Siegmund 22mm systeem

✔ Middel-zwaar constructie- of hechtwerk ✔ Rasterlijnen als meetinstrument ✔ Boringen 22mm

%
Onze keuze
Lastafel 22mm Professional 750
✓ Met extreem hoge hardheid, is krasbestendig, slagvast en een lange levensduur
✓ Geschikt voor de 22mm-accessoires en toebehoren
✓ Hogere nauwkeurigheid en minder fouten door rasterlijnen
van 1.756,00
1.580,00
%
22mm workstation - werkbank
✓ Flexibel en modulair systeem
✓ Met 5 extra producten
✓ Premium Light raster
van 1.686,00
1.550,00
%
22mm mobiele heftafel 1200x800mm
✓ In hoogte verstelbare heftafel
✓ Met 22mm boorgaten
✓ Maximale laadcapaciteit van 500kg
van 2.132,00
2.070,00

Wat is een plasmagenitreerde opspantafel?

Plasmanitratie zorgt ervoor dat de las- en opspantafels beschermd zijn tegen lasspetters, roest en krassen. Plasmanitreren is een thermochemische behandeling van het oppervlak van staalsoorten waaronder hoogwaardige staallegeringen en roestvrijstaal, wat resulteert in een harde, slijtvaste oppervlaktelaag.
Maar hoe werkt plasmanitratie precies? Tijdens het plasmanitreren wordt een hoogspanningslading gecreëerd die een chemische reactie teweegbrengt tussen het materiaaloppervlak en een reactief nitreergas (stikstof). Het te behandelen materiaal fungeert als kathode. De gassen ioniseren en er ontstaat een plasma van stikstofionen die het oppervlak bombarderen. De stikstofionen vormen nitriden met de legeringselementen in het materiaaloppervlak, wat resulteert in een schone, harde oppervlaktelaag. 
Een groot voordeel hiervan is dat het hardingsproces kan plaatsvinden bij temperaturen vanaf 380°C tot 580°C. Bovendien is het proces bij uitstek geschikt voor hooggelegeerde staalsoorten. De relatief lage behandelingstemperatuur heeft als bijkomend voordeel dat er nagenoeg geen maatverandering optreedt. 
Na dit proces worden de las- en opspantafels getest op vlakheid en hardheid. Naast plasmanitratie worden de tafels tevens gecoat met een BAR coating, wat staat voor Black Anti Rust. Deze zorgt niet alleen voor een betere uitstraling maar draagt ook bij aan een nog betere bescherming tegen corrosievorming. Er zijn diverse verzorgingsproducten voor lastafels beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van plasmanitratie?

Plasmanitratie brengt vele voordelen met zich mee, namelijk:
Verbetering van de mechanische eigenschappen van het basismateriaal - Minimale vervorming en maatverandering; geen naslijpen en richten nodig - Hoge reproduceerbaarheid - Toepasbaar bij roestvrijstaalsoorten, met behoud van de roestbestendigheid - Alternatief proces voor o.a. zoutbadnitreren (Tenifer-QPQ), gasnitreren en kolsteriseren® - Minder ruwe oppervlakken dan bij andere nitreerprocessen - Nitreerdieptes tot 1mm - Alle staalsoorten kunnen behandeld worden - Geen zoutrestanten, waardoor nareinigen overbodig wordt - Hoge taaiheid van de laagopbouw - Zeer goed te polijsten - Hoge corrosiebestendigheid; geen roestwerende nabehandeling nodig (zoals verzinken, hard verchromen, fosfateren e.d.) - Nitreren bij lage temperaturen mogelijk

Siegmund 28mm systeem

✔ Zwaar constructie- of hechtwerk ✔ Boringen 28mm ✔ Rasterlijnen als meetinstrument

%
Onze keuze
Lastafel 28mm Professional 750 plasmagenitreerd
✓ Extreem hoge hardheid
✓ Plasmagenitreerd met 28mm boringen
✓ Krasbestendig en slagvast
van 2.315,00
2.080,00
%
28mm workstation - werkbank
✓ Flexibel en modulair systeem
✓ Met 5 extra producten
✓ Premium Light raster
van 1.328,00
1.220,00
28mm mobiele heftafel 1200x800
✓ Robuust
✓ Flexibel
✓ Laadcapaciteit 500kg
2.020,00

Hoe koop je de juiste lastafel? 

Het aanschaffen van een opspantafel vergt een grote investering. Daarom is het belangrijk dat de juiste tafel gekozen wordt voor het constructie- of hechtwerk wat uitgevoerd zal worden. Hier zijn 4 vragen die je hierbij kunnen helpen: 

  1. Wat voor constructie ga je lassen? Ga je voor het 16mm systeem voor lichte constructies, ga je voor het 22mm systeem voor zwaarder constructiewerk of ga je voor het 28mm systeem voor zeer zwaar constructiewerk? 
  2. Welke hardheid moet de las- en opspantafel hebben? Hoe hoger de hardheid des te slijtvaster de tafel is. 
  3. Welk formaat moet de las- en opspantafel hebben? Hoe groot is het constructiewerk wat opgespannen moet worden? 
  4. Welke accessoires heb ik nodig ten behoeve van mijn las- en opspantafel?

Lastafels van Siegmund 

In het assortiment van AllesVoorLassen.nl vind je de las- en opspantafels van het merk Siegmund. Siegmund is onderdeel van de Bernd Siegmund Group, wat gevestigd is in Duitsland. De Bernd Siegmund Group is opgericht in 1982. In die tijd ontwikkelde dit bedrijf transportsystemen, faciliteiten, machines en machineonderdelen van de automotive- en omgevingstechnologie. Tegenwoordig is de Siegmund Group actief in verschillende werkgebieden, namelijk de ontwikkeling en productie van machines en machineonderdelen en de ontwikkeling en productie van las- en opspantafels. In 1997 werd dan ook de eerste las- en opspantafel ontwikkeld en op de markt gebracht. De producten van Siegmund worden gebruikt in verschillende uiteenlopende branches, zoals de machine-, constructie-, metaal- en automobielindustrie.
Heb je een vraag? Neem dan contact op met ons via Whatsapp of mail naar Info@AllesVoorLassen.nl