Concurrerende prijzen!
Voor 20.00 uur besteld, morgen in huis!
Gratis verzending vanaf €250,-
Zakelijk op rekening bestellen!
Bekijk onze 70 reviews op
Logo van TrustPilot

De voordelen van Laserlassen

Laserlassen is snel

Bij handmatig laserlassen kan men een aanzienlijk snellere lassnelheid bereiken in vergelijking met TIG-lassen. Het is mogelijk om met laserlassen een tempo te bereiken dat vier tot zes keer hoger ligt dan bij het TIG-proces.

Laserlassen is makkelijk

Het duurt slechts enkele uren om de fundamentele technieken van handmatig laserlassen onder de knie te krijgen. De lasser moet wennen aan de hoge lassnelheid en moet nauwkeurig zijn in het plaatsen van de laserspot. Voor het lassen van I-vormige naden kan het handig zijn een geleider te gebruiken. Dit helpt om het lasapparaat soepel en recht te bewegen.

Laserlassen beperkt nabewerking

Vanwege de snelle lassnelheid en het beperkte smeltbad is het warmte-beïnvloede gebied minimaal. In de meeste situaties kan de lasnaad direct worden gereinigd met een niet-geweven schuurmateriaal.

Laserlassen beperkt vervorming

Bij laserlassen is de warmte-input minimaal, wat vaak resulteert in een bijna onmerkbare vervorming van het materiaal. Het gebruik van handmatig laserlassen kan dus de opspantijd verminderen. Bovendien is er na het lasproces minder tijd nodig voor het corrigeren van de producten.

Handmatig laserlassen

Onze laserlasmachines zijn beschikbaar in drie vermogensvarianten. Afhankelijk van de te lassen materialen kunnen wij u adviseren over het juiste vermogen lasmachine.
Wobble

Door snel cirkelen of oscilleren van de laserstraal is een doorbaak gemaakt in het handmatig laserlassen. De roterende of oscillerende laserstraal zorgt voor een breder smeltbad en zorgt voor een goede beheersbaarheid van het smeltbad.

Waterkoeling

De FSW-laserlasmachines zijn voorzien van waterkoelers met een hoog vermogen. Zowel de laserbron als het laspistool worden door deze waterkoelers op temperatuur gehouden zodat oververhitting voorkomen wordt. Hiermee bieden onze machines een aanmerkelijk grotere inschakelduur dan luchtgekoelde machines.

Draadaanvoer

Voor het lassen met toevoegmateriaal wordt een externe draadaanvoerkast geleverd. Instellingen van de draadaanvoer worden op de laserlasmachine ingesteld.

Robot laserlassen

Door de groeiende populariteit van handmatig laserlassen in de metaalsector, is er bij klanten een toenemende behoefte aan geautomatiseerde oplossingen. Daarom hebben LAZRZ BV, Yaskawa Benelux en RoboFlex samengewerkt om een regobotiseerde laserlascel te creëren dat gemakkelijk kan worden geïntegreerd.

Kostenbesparing
Het gebruik van laserlassen biedt meerdere voordelen in vergelijking met traditionele booglasmethoden. Een opmerkelijk pluspunt is de snelle lascapaciteit van lasers. Bovendien is de omvang van het smeltbad gereduceerd. Dankzij deze eigenschappen is de warmte die aan het materiaal wordt toegevoegd veel minder dan bij conventionele booglassen, wat leidt tot een verminderde vervorming. Dus, naast de besparingen door de snellere lasprocedure, zijn er met laserlassen ook besparingen omdat er minder tijd nodig is voor de afwerking.

Schaalbaar
De gepresenteerde lascel is ontworpen voor kleinere objecten. Echter, het ontwerp is flexibel genoeg om te worden aangepast voor grotere objecten. De robotcel die wij introduceren, biedt varianten met laserbronnen van 1500 Watt, 2000 Watt of 3000 Watt. De gebruikte laskop ondersteunt diverse wobble-patronen tot een breedte van 5 mm. Bovendien kan er een draadtoevoersysteem aan de laskop worden toegevoegd, wat helpt bij het overbruggen van toleranties.

Veiligheid-en-laserlassen

Laserveiligheid bij laserlassen en lasercleanen
De veiligheid bij het laserlassen verdient grote aandacht. Het lasproces biedt belangrijke voordelen en kan een hogere kwaliteit van de producten realiseren in combinatie met een efficiëntere productie. Als leidraad voor veilig laserlassen moeten we kijken naar EN 60825-1:2014. In deze norm worden lasers geclassificeerd en worden eisen gesteld aan de veiligheidsvoorzieningen die bij een bepaalde laserklasse horen. Laserlasmachines en laser cleaning machines zijn klasse 4 lasers. In de classificatie van laserapparatuur is klasse 4 de categorie met de meeste risico’s. Ondanks de risico’s is veilig laser lassen en laser reinigen zeker goed mogelijk. Lasers met een vermogen groter dan 500 MW waarbij de mens toegang heeft tot de laserstraling vallen onder klasse 4. De vermogens die bij het handmatig laserlassen en laser reinigen worden gebruikt, beschikken vaak over een vermogen van 1000 tot 2000 Watt. Lasers met dit vermogen kunnen gemakkelijk zorgen voor ontbranding van materialen of zeer ernstige verwondingen veroorzaken.
Informatie laserlasmachine aanvragen
Voor je aanvraag hebben we de volgende informatie nodig
Bedrijfsgegevens
Welke lasprocessen worden er momenteel gebruikt?
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *