Concurrerende prijzen!
Voor 20.00 uur besteld, morgen in huis!
Gratis verzending vanaf €250,-
Zakelijk op rekening bestellen!
Bekijk onze 74 reviews op
Logo van TrustPilot

Hoe kies ik het juist apparaat?

Je wilt een pulslasmachine kopen, maar welke kies je? De apparaten hierboven bieden wat je nodig hebt, maar er is toch onderscheid te maken. Hieronder volgen een aantal zaken waar je op kunt letten bij de aanschaf van een pulserende MIG/MAG-lasmachine.

Wat voor lasser ben je? 
 De mate waarin je last kan bepalend zijn voor de keuze van de machine. Ben je tijdens je werkzaamheden continu aan het lassen (industrieel) of doe je dat in mindere mate (semi-professioneel)? Bij de filteropties vind je het gebruikerstype waar jij je in herkent. Dit komt overeen met welke machine het beste bij je past.

Hoe ziet je werkplaats eruit?
Als je voornamelijk in een gecontroleerde werkplaats werkt, kun je mogelijk een groter lasapparaat overwegen. Als je echter vaak op locatie werkt, kan draagbaarheid en lichtgewicht belangrijk zijn. Kijk hierbij ook welke aansluitspanning je tot je beschikking hebt tijdens je werkzaamheden. Heb je alleen beschikking over het lichtnet (230 V) of ook over krachtstroom (400 V)? Selecteer jouw aansluitspanning in de filterlijst en wij selecteren voor jou het beste apparaat." 

Meer informatie over pulserend lassen.

Bij het aanleggen van hoogwaardige lassen op dun aluminium plaatmateriaal of roestvrij staal (RVS), is het gebruik van een pulserend lasproces van essentieel belang. Dit komt voornamelijk door het risico op vervorming van het materiaal dat inherent is aan het lassen van deze materialen. Het pulserend lassen biedt een oplossing voor deze uitdagingen door het vermogen van de lasboog te verhogen op het cruciale moment van de druppelovergang van de draad naar het materiaal. Hierdoor kan de druppel zich gemakkelijker afscheiden van de draad, wat resulteert in een soepelere en stabielere lasprocedure. 

Bij het pulserend lassen wordt de stroombron zo ingesteld dat er twee verschillende niveaus van stroomsterkte worden toegepast. Allereerst is er de constante basisstroom, die de lasboog in stand houdt, en daarbovenop wordt een pulserende pulsstroom toegepast, die verantwoordelijk is voor het doseren van het toevoegmateriaal in de vorm van druppels. Bij het geavanceerde proces van Dubbel Pulse wordt zelfs de lasdraad pulserend aangevoerd, wat nog meer voordelen biedt.