Laagsteprijsgarantie!
Voor 20.00 uur besteld, vandaag verzonden!
Gratis verzending vanaf €250,-

Het beste lasapparaat kopen?

AllesVoorLassen.nl is dé specialist op het gebied van lasapparaten. Lasapparatuur is essentieel voor diverse industriële en handmatige werkzaamheden. Bij AllesVoorLassen.nl is de keuze ruimer dan de traditionele MIG/MAG, Elektrode en TIG machines die de meesten van ons kennen. Dit aanbod is ontwikkeld om te voldoen aan een breed scala van behoeften in de lastechniek. Wil je een lasapparaat of lasmachine kopen? Bij AllesVoorLassen.nl bieden we een ruim assortiment lasapparaten aan!

Waarom kiezen voor

MIG/MAG Lasapparaat

  • Breed toepasbaar
  • Hoge neersmeltsnelheid
  • Hoge voortloopsnelheid
  • Veelzijdige materialen
  • Alle lasposities mogelijk
  • Mooi lasuiterlijk
MIG/MAG lasapparaat kopen?
Waarom kiezen voor

TIG lasapparaat

  • Hoge kwaliteit
  • Mooi lasuiterlijk
  • Sterke lassen
  • Weinig rook of spatten
  • Mechanische eigenschappen
  • Minimale nabewerking
TIG lasapparaat kopen?
Waarom kiezen voor

Elektrode lasapparaat

  • Vuile of roestige materialen
  • Geen gas nodig
  • Eenvoudig en draagbaar
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Buiten toepasbaar
  • Veel materialen toepasbaar
Elektrode lasapparaat kopen?

Wij helpen je graag verder!

Wil je meer weten over onze producten? Neem gerust contact met ons op voor deskundig advies op maat. Wij helpen je graag verder!

Whatsapp met ons!

Welk lasproces heb ik nodig?

Je wilt een lasverbinding maken tussen twee stukken metaal, maar je weet nog niet met welk lasproces je dat het beste kunt doen. AllesVoorLassen.nl heeft alles voor MIG/MAG, TIG en elektrode lassen. Ben je een ervaren lasser of moet jij je lasmeters nog gaan maken? Ben je van plan veelvuldig te gaan lassen of juist weinig? Welk materiaal wil je gaan lassen en zijn er bepaalde eisen aan de las? Antwoorden op deze vragen helpen je bij het maken van een keuze. Lees hier verder hoe jij jouw lasproces kunt definiëren.

Hoeveel vermogen moet mijn lasapparaat zijn?

Er zijn tal van verschillende lasapparaten; de ene is mobieler qua omvang dan de andere. Maar welk lasapparaat heb ik nou nodig voor mijn lasklus? Is een lasapparaat met een spanningsaansluiting van 230 volt voldoende, of heb je voor jouw lasklus een apparaat nodig dat op krachtstroom werkt? Dat hangt allemaal af van de dikte van het te lassen materiaal. Hoe je daar precies achter komt, lees je hier verder. Ontdek hoe jij jouw krachtpatser kunt uitkiezen.

Wat voor lasser ben ik?

Wij vinden lassen een prachtig ambacht en hebben voor veel lasklussen iets in ons assortiment. Om het juiste materiaal bij de juiste klus en de juiste lasser te krijgen, hebben we vier soorten lasserprofielen opgesteld. Hierop kun je filteren bij het uitzoeken van je lasapparaat. Lees snel verder om te zien in welk profiel je thuishoort.

Hulp nodig bij het vinden van jouw ideale lasapparaat?

Doe de korte test en vind het perfecte lasapparaat voor jouw lasklus!

Afbeelding keuzehulp

Hulp nodig bij het vinden van jouw ideale lasapparaat?

Doe de korte test en vind het perfecte lasapparaat voor jouw lasklus!

Afbeelding keuzehulp

MIG/MAG Lasapparaat

Veelvoorkomende vragen over MIG/MAG lassen:

De namen MIG en MAG zijn een afkorting en staan voor: Metal Inert Gas & Metal Active Gas. MIG/MAG lassen wordt in de laswereld vaak als eenzelfde lasmethode gezien, toch is er een verschil tussen het MIG-lassen en MAG-lassen. Het verschil is het gas wat er wordt gebruik met het lassen. MIG/MAG lassen wordt gerekend tot de categorie 'elektrisch booglassen'.

De reden om in de praktijk te kiezen voor het MIG/MAG lassen is in verreweg de meeste gevallen economisch van aard. Als je meer neersmeltsnelheid wilt halen en het visuele resultaat minder van belang is, kies je voor MIG / MAG lassen. Bij aluminium kies je voor MIG met een inerte gas, bij RVS gebruiken we een actieve gas. Wil je staal lassen dan kun je prima kiezen voor MAG (CO2 lasapparaat). A-hoogtes tot ca. 4mm kunnen met één las worden gelegd. Voor het realiseren van grotere hoogtes worden meer lagen gebruikt.

Er zijn verschillende scenario's waarin je ervoor kunt kiezen om niet te lassen met de MIG-methode (Metal Inert Gas). Hier zijn een paar situaties waarin MIG-lassen mogelijk niet de beste keuze is:
  1. Dunne materialen
  2. Verontreinigde of roestige oppervlakken
  3. Gebrek aan bescherming tegen wind

Bij het MIG-MAG lasproces wordt tijdens het lassen continu mechanisch een draad aangevoerd. Tussen deze draad en het werkstuk wordt een plasmaboog gevormd. De draad dient enerzijds als elektrode en anderzijds smelt deze af en doet dienst als toevoegmateriaal. Tijdens het lassen wordt het smeltbad beschermd door een beschermgas. Bij MIG lassen wordt inert gas gebruikt (bv. argon of mengsels van argon met waterstofgas en helium). Bij MAG lassen wordt een actief gas gebruikt. (bv. Koolstofdioxide lasapparaat, CO2 lasapparaat).

Binnen het MIG/MAG lassen zijn verschillende druppelovergangen mogelijk. Afhankelijk van het te lassen materiaal en de dikte, maak je een keuze voor de juiste stroominstelling. Dit vraagt om kennis van de verschillende de stroominstellingen van lasser. Mogelijke MIG-MAG stroominstellingen zijn; sproeibooglassen (spray arc welding), kortsluitbooglassen (short arc welding) en pulsbooglassen (pulsed arc welding). Voor dunner plaatwerk kies je voor kortsluitbooglassen of pulslassen. Bij kortstluitbooglassen las je met met een lage voltage en lage lasstroom, waardoor een aantal keer per seconde ' kortsluiting' ontstaat. Er vormt zich zodoende maar een klein smeltbad. Dit is heel anders ten opzichte van sproeibooglassen, waarbij door de hoge voltage en stroom juist een groter smeltbad ontstaat. Een nieuwere en veelzijdige lasmethode is pulsbooglassen. Bij pulserend lassen heeft de stroombron twee verschillende niveaus van stroomsterkte. Er is een constante basisstroom die de boog in stand houdt, met daaroverheen een pulserende stroom die zorgt dat de elektrode druppelsgewijs smelt in het lasbad. Bij deze techniek komt er minder warmte vrij en er ontstaan minder lasspetters. Het kiezen van het juiste lasproces, het juiste beschermgas en de juiste lastoevoegmaterialen, wordt vaak als lastig ervaren. Toch is de juiste keuze van groot belang voor het resultaat van de las. Ook een goede voorbehandeling van het materiaal is van invloed op het eindresultaat.
Icoon Breed toepasbaar

Breed toepasbaar

Breed inzetbaar bij verschillende materiaalsoorten en-diktes.

Icoon Eenvoudige lasmethode

Eenvoudige lasmethode

MIG/MAG lassen is relatief gemakkelijk te leren, wat het een goede keuze maakt voor zowel beginners als ervaren lassers.

Icoon Hoge lassnelheid

Hoge lassnelheid

MIG/MAG lassen is heel geschikt om snel meters te maken. De draadspoel met toevoegmateriaal bevindt zich in het lasapparaat en de lasser bepaalt zelf de snelheid.

Icoon Veelzijdige materialen

Veelzijdige materialen

MIG/MAG lassen kan worden gebruikt op een breed scala aan metalen en legeringen, waaronder staal, roestvrij staal, aluminium en meer.

Icoon Alle lasposities mogelijk

Alle lasposities mogelijk

Zolang het te lassen materiaal maar bereikbaar is met je toorts is het mogelijk om in alle posities te lassen. Extra voordeel hierbij is dat je geen extra hand gebruikt om lasdraad aan te voeren, zoals bijvoorbeeld bij TIG lassen het geval is.

Icoon Mooi lasuiterlijk

Mooi lasuiterlijk

MIG/MAG lassen produceert over het algemeen gladde en nette lassen met minder spatten dan andere processen.

TIG Lasapparaat

Veelvoorkomende vragen over TIG lassen:

TIG lassen is een elektrische booglasmethode die gebruikt wordt voor het verbinden van metalen. TIG staat voor Tungsten Inert Gas. Tungsten is de Engelse benaming voor wolfraam. Inert gas (edelgas) is het type gas dat gebruikt wordt voor deze lasmethode. TIG lassen werkt met een niet-afsmeltende elektrode, gemaakt van wolfraam. Met behulp van een TIG lasapparaat creëer je een vlamboog door met één hand de elektrode over het metaal te bewegen. In het smeltbad dat ontstaat breng je met de andere hand het lastoevoegmateriaal aan.

Wanneer je een lasverbinding wilt maken tussen twee plaatdelen die niet alleen kwalitatief hoogwaardig is, maar ook mooi oogt, is TIG lassen een geschikte verbindingstechniek. Vooral bij dunne plaat (≤ 3 mm dikte ) is het de beste keuze. Materialen als staal, edelstaal, koper, titanium lenen zich uitstekend voor TIG-lassen. Deze worden met gelijkstroom (DC) gelast. De elektrode is op de min-pool aangesloten en tot een punt geslepen. Ook aluminium is goed lasbaar op basis van TIG. Deze legeringen worden met wisselstroom (AC) gelast om de oxidehuid te doorbreken. In de voedingsmiddelenindustrie wordt voor TIG lassen gekozen omdat de las glad en schoon is, waardoor vuil zich niet kan ophopen.

Er zijn verschillende situaties waarin TIG-lassen (Tungsten Inert Gas) mogelijk niet de meest geschikte keuze is. Hier zijn enkele van die situaties:
  1. Dikke materialen
  2. Hoog vermogen vereist
  3. Snelle productiesnelheid vereist
  4. Kostenoverwegingen
  5. Gebrek aan bescherming tegen wind

Vanwege het beschermingsgas en het handmatig aanbrengen van lastoevoegmateriaal kan een hoge laskwaliteit tot stand worden gebracht. De kwaliteit van TIG lassen zit voornamelijk in de lasser zelf. Een vaardige lasser kan met het TIG lasproces kwaliteit leveren. Hij moet daarvoor het las apparaat goed instellen en de snelheid van het lassen en het aanbrengen van lastoevoegmateriaal goed op elkaar afstemmen. Daarnaast heeft de TIG lasser voortdurend twee handen nodig tijdens het lassen. Met één hand houdt hij de toorts vast en met de andere hand brengt hij het lastoevoegmateriaal aan. Hierdoor kan hij niet twee handen gebruiken om de lastoorts extra te ondersteunen. TIG lassers bedenken in de praktijk vaak verschillende trucjes om hun handen steun te geven tijdens het lassen. De lastoorts moet namelijk op een bepaalde afstand van het werkstuk blijven. Wanneer er verschillen ontstaan in de afstand tot het werkstuk heeft dat invloed op het lasproces en de kwaliteit van de las.
Icoon Hoge kwaliteit

Hoge kwaliteit

TIG-lassen biedt een hoge kwaliteit door nauwkeurige warmtecontrole, het gebruik van een zuivere inert gasatmosfeer, en een niet-verbruikbare wolfraamelektrode, wat resulteert in schone, sterke en esthetisch aantrekkelijke lassen.

Icoon Precisie

Precisie

TIG-lassen biedt superieure precisie en controle over het lasproces, wat resulteert in zeer hoogwaardige lassen.

Icoon Sterke lassen

Sterke lassen

TIG-lassen maakt gebruik van een niet-verbruikbare wolfraamelektrode, wat resulteert in zeer sterke, zuivere lassen zonder insluitingen van slakken.

Icoon Geen rook of spatten

Geen rook of spatten

TIG-lassen produceert zeer weinig rook en geen spatten, wat het een schoner alternatief maakt in vergelijking met sommige andere lasmethoden.

Icoon Mechanische eigenschappen

Mechanische eigenschappen

Lassen gemaakt met TIG hebben uitstekende mechanische eigenschappen, waardoor ze geschikt zijn voor kritieke toepassingen waar de lasnaad integraal is voor de constructieve integriteit.

Icoon Minimale nabewerking

Minimale nabewerking

Door de hoge kwaliteit van de lasnaden en de afwezigheid van slakken of overtollig lasmateriaal, is er vaak weinig tot geen nabewerking nodig na het lassen, wat tijd en kosten bespaart.

Een greep uit onze merken lasapparaten

Kemppi logo
Lincoln Electric logo
Lorch logo

Elektrode Lasapparaat

Veelvoorkomende vragen over MMA lassen:

Elektrode lassen wordt ook wel MMA lassen (Manual Metal Arc) en booglassen met beklede elektroden (BMBE) genoemd. Typerend voor deze lastechniek is het werken met een afsmeltende elektrode. Je trekt een elektrische boog tussen het werkstuk en de elektrode door deze tegen het materiaal aan te ‘strijken’. Vervolgens smelt de elektrode, die bestaat uit een metalen kerndraad en een bekleding (mantel). De kerndraad is je lastoevoegmateriaal en de mantel zorgt voor gasbescherming en de slak die het vloeibare materiaal afschermt. Deze verwijder je met een bikhamer als het is afgekoeld.

  • Omstandigheden van het werkgebied:
    Elektrodelassen is ideaal voor buitenomstandigheden, met name waar beschermende gassen door wind verstoord kunnen worden. Het vereist geen externe gasbron. 
  • Apparatuurbeschikbaarheid en kosten:
    Lasmachines voor elektrodes zijn over het algemeen goedkoper en draagbaarder dan veel andere lasapparatuur. 
  • Toepassing:
    Deze techniek is praktisch voor onderhoudswerk en reparaties vanwege de flexibiliteit in elektrodekeuze en de snelle opstelling.
Het kiezen van elektrodelassen hangt dus vaak af van de werkplek, kosten en de specifieke toepassing van het laswerk.

Er zijn verschillende situaties waarin elektrode lassen, ook bekend als booglassen met beklede elektrode of MMA (Manual Metal Arc) lassen, mogelijk niet de meest geschikte keuze is. Hier zijn enkele van die situaties:
  1. Hoge kwaliteit en esthetiek vereist
  2. Dunne materialen
  3. Nauwkeurige controle vereist
  4. Schone werkplaatsen

Elektrode lassen doe je met een lasapparaat dat constante stroom levert. Naast een geschikt lasapparaat heb je beklede elektroden nodig om te verlassen, die te krijgen zijn in verschillende diameters. Elk lasapparaat is geschikt voor elektroden tot een bepaalde maat, bijvoorbeeld van 2 tot 4 millimeter. Daarnaast is de bekleding van elektroden onder te verdelen in drie hoofdgroepen: rutiel, basisch en cellulose. In een notendop.
Icoon Vuile of roestige materialen

Vuile of roestige materialen

Elektrodelassen is minder gevoelig voor verontreinigingen op het werkstuk dan andere lasmethodes, wat het geschikt maakt voor reparaties en onderhoudswerk.

Icoon Geen gas nodig

Geen gas nodig

In tegenstelling tot MIG/MAG of TIG-lassen, vereist elektrodelassen geen externe gasbron, wat het een handige optie maakt voor buitengebruik of op plaatsen waar gastoegang beperkt is.

Icoon Eenvoudig en draagbaar

Eenvoudig en draagbaar

Elektrodelasapparaten zijn relatief goedkoop en draagbaar, wat ze ideaal maakt voor gebruik op verschillende locaties en in uiteenlopende omstandigheden.

Icoon Gemakkelijk in gebruik

Gemakkelijk in gebruik

Hoewel enige vaardigheid vereist is, is elektrodelassen relatief eenvoudig te leren, vooral voor basislaswerk.

Icoon Overal toepasbaar

Overal toepasbaar

Sommige elektrodelasapparaten kunnen werken met zowel AC als DC stroombronnen, waardoor ze flexibel zijn in verschillende werkomgevingen.

Icoon Alle materialen toepasbaar

Alle materialen toepasbaar

Verschillende soorten elektroden zijn beschikbaar voor specifieke toepassingen, waaronder laag-waterstof, roestvrij staal, en gietijzer, waardoor lassers het lasproces kunnen afstemmen op specifieke behoeften.