Concurrerende prijzen!
Voor 20.00 uur besteld, morgen in huis!
Gratis verzending vanaf €250,-
Zakelijk op rekening bestellen!
Bekijk onze 74 reviews op
Logo van TrustPilot

Technische dienst

Als totaalleverancier op het lastechnische vlak streeft AllesVoorLassen.nl niet alleen naar de levering van de beste producten, maar ook naar de beste service. Want producten kan men tegenwoordig overal krijgen, de service zorgt voor een onderscheidend karakter. Vanuit 7 vestigingen staan de servicemonteurs van AllesVoorLassen.nl door heel Nederland en België paraat om ervoor te zorgen dat ieder productieproces zo efficiënt mogelijk verloopt. Dit maakt AllesVoorLassen.nl mogelijk door een breed servicepakket aan te bieden, bestaande uit: installatie, reparatie, kalibratie, onderhoud en keuringen.

Installatie lasmachines 

Tegen een vast tarief installeren de vakbekwame medewerkers van AllesVoorLassen.nl met plezier een machine bij je op de werkvloer om deze vervolgens gebruiksklaar te maken. Bovendien krijg je uitgebreide instructies over de werking van de lasmachine. Dit alles om te zorgen dat je snel aan de slag kunt met je nieuw aangeschafte product. Vanzelfsprekend hangt de installatieduur af van het type machine of product.

Repareren van lasmachines 

Wanneer een lasmachine onverhoopt gebreken gaat vertonen kan het noodzakelijk zijn deze te repareren. Het feit dat een machine gerepareerd moet worden is natuurlijk al vervelend genoeg. Om dit ongemak iets te verzachten staan de servicemonteurs van AllesVoorLassen.nl voor je klaar zodat jouw apparatuur zo spoedig mogelijk weer functioneert.

Voorkom productieverlies bij reparaties 

Mocht de reparatie toch meer tijd in beslag nemen dan geraamd, dan kan AllesVoorLassen.nl productieverlies bij de klant voorkomen door de inzet van huurapparatuur.

Flexibel op ieder moment 

Deze reparaties worden uitgevoerd in de werkplaats van AllesVoorLassen.nl of, indien gewenst, op locatie. Door de beschikbaarheid van een groot aanbod van de meest gangbare onderdelen binnen de werkplaats van AllesVoorLassen.nl, kunnen reparaties snel uitgevoerd worden.

Onze reparatieservice 

AllesVoorLassen.nl informeert de klant wanneer de reparatie is uitgevoerd en deze klaar is voor verzending. Tevens kan een periodieke rapportage aan de klant overhandigd worden met daarin een overzicht van uitgevoerde en geplande reparaties, openstaande reparaties en gemaakte kosten.

Valideren en kalibreren

Meetinstrumenten valideren is een jaarlijks terugkerend fenomeen. Dit als gevolg van de norm NEN-EN-ISO 3834. Bij het valideren van meetinstrumenten wordt gekeken naar de waarden die mogen afwijken van de specificaties van de fabrikant. Tevens wordt gekeken naar de waarden die daadwerkelijk worden afgeweken. Dit wordt met speciaal gecertificeerd meetapparatuur gemeten. Wanneer het verschil tussen de fabrieksspecificaties en de huidige waarden te groot is wordt het apparaat bijgesteld, ofwel gekalibreerd. Vervolgens wordt een certificaat opgesteld waarmee het apparaat weer is goedgekeurd voor gebruik. AllesVoorLassen.nl beschikt over de kennis en voorzieningen om diverse meetinstrumenten te kalibreren.
Denk hierbij niet alleen aan meetinstrumenten op lasapparatuur maar ook aan zuurstofmeters, arcloggers, ampèretangen, temperatuurmeters en flowmeters. Ook voor kalibratie geldt: dit doen we zowel in onze werkplaats als op locatie bij de klant.

Onderhouden en keuren van lasapparatuur

Een welbekend spreekwoord luidt: “voorkomen is beter dan genezen”. Dit geldt ook voor lasapparatuur die, als gevolg van slijtage door normaal gebruik, gevoelig is voor storingen. Daarom is het aan te bevelen je machine éénmaal per jaar te laten onderhouden. Dit voorkomt storingen op de meest ongelegen momenten.

Jaarlijkse keuring lasmachines

De ervaring leert dat preventief onderhoud het aantal storingen vermindert en de levensduur van machines en apparatuur verlengt. Onderhoud kan gecombineerd worden met de jaarlijkse NEN 3140 en de NEN-EN-IEC 60974-4 keuring. Deze keuring wordt verplicht door de Arbowet. De keuring is gericht op het nastreven van een elektrisch veilige werking van machines en apparatuur.

Onderhoudscontract machines 

Voor periodiek onderhoud aan je apparatuur is het mogelijk een onderhoudscontract af te sluiten bij AllesVoorLassen.nl. Hierin is opgenomen dat AllesVoorLassen.nl gelijktijdig met het preventief onderhoud bij de machines en apparatuur een veiligheidskeuring uitvoert volgens de NEN 3140 geldende procedure. Na de keuring ontvang je een keurings- en onderzoeksrapport. Tijdens het onderhoud kunnen de volgende zaken aan bod komen:


 • Preventief onderhoud en veiligheidskeuring volgens NEN 3140 en NEN-EN-IEC 60974-4. 
 • Machine binnenin vrijmaken van ijzerhoudend stof en ander vuil. 
 • Visuele inspectie inwendig en uitwendig.
 • Koelvloeistofinstallatie, slangen, niveau koelmiddel en klemmen. 
 • Printplaat inspectie op loszittende componenten.
 • Inspectie gasslang en magneetventiel inclusief reduceertoestel. 
 • Doorvoerkoppelingen en aansluitingen. 
 • Primaire kabelcontrole, trekontlasting en aansluitingen.
 • Controle aandrijfrollen op slijtage. 
 • Controle op loszittende of ontbrekende schroeven, bouten en moeren. 
 • Eindcontrole door middel van lastest op alle instellingen. 
 • Inclusief keuringsrapport.

Onderhoud en keuren van autogeen gereedschap 

Veel metaalverwerkende bedrijven in Nederland maken gebruik van autogene technieken. Deze technieken worden onder andere gebruikt voor het snijden, strekken en verwarmen van materiaal. Daarnaast zijn er nog vele andere mogelijkheden met autogeen apparatuur. Het woord ‘autogeen’ is een dusdanig bekend woord dat het juist daarom gevaren met zich meebrengt. Veelal zijn de gebruikte technieken en producten die daarbij worden benut zodanig bekend bij de gebruikers dat men bepaalde veiligheidsmaatregelen veronachtzaamd en soms volledig over het hoofd ziet.

Flexibel op ieder moment 

Deze reparaties worden uitgevoerd in de werkplaats van AllesVoorLassen.nl of, indien gewenst, op locatie. Door de beschikbaarheid van een groot aanbod van de meest gangbare onderdelen binnen de werkplaats van AllesVoorLassen.nl, kunnen reparaties snel uitgevoerd worden.
Voorkom productieverlies bij reparaties 
Mocht de reparatie toch meer tijd in beslag nemen dan geraamd, dan kan AllesVoorLassen.nl productieverlies bij de klant voorkomen door de inzet van huurapparatuur.

Onze reparatieservice 

AllesVoorLassen.nl informeert de klant wanneer de reparatie is uitgevoerd en deze klaar is voor verzending. Tevens kan een periodieke rapportage aan de klant overhandigd worden met daarin een overzicht van uitgevoerde en geplande reparaties, openstaande reparaties en gemaakte kosten. Dit zorgt voor een duidelijke communicatie en besparing in tijd.

Controle door AllesVoorLassen.nl 

Voor het laten controleren en onderhouden van autogeen apparatuur kun je terecht bij AllesVoorLassen.nl. Onze ervaren en deskundige medewerkers hebben dusdanige kennis in huis om je op autogeen gebied volledig te ontzorgen.

Reparatie aanmelden
Persoonlijke gegevens
Bedrijfsgegevens
Om wat gaat het?
Het apparaat
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *